Vaste diensten

Een abonnement op het JCP bestaat uit de onderstaande vaste diensten.

  • Beantwoorden eerstelijnsvragen (vijfminutenvragen).
  • Nieuwsbrief.
  • Toegang kennisbank.
  • Jaarlijkse bijeenkomst.
  • Kwartaalrapportage.

Beantwoorden eerstelijnsvragen (vijfminutenvragen)
Voor wie: Alle medewerkers van de corporaties die lid zijn van het JCP.
Waarvoor: Eenvoudige juridische vragen of het afstemmen van een plan van aanpak. In overleg kiezen we voor een praktische oplossing of het aanmaken van een zaak. Complexere vragen die niet binnen vijf minuten beantwoord kunnen worden, vallen buiten het abonnement.
Door wie: De juridische medewerkers van het JCP beantwoorden de eerstelijnsvragen.
Hoe: Telefonisch of per e-mail.

Nieuwsbrief
Voor wie: Alle medewerkers van de corporaties die lid zijn van het JCP.
Waarvoor: Actuele juridische thema’s, zoals veranderende wetgeving, jurisprudentie en mooie casussen vanuit de praktijk. Daarnaast gebruiken we de nieuwsbrief als middel om je te informeren over interessante bijeenkomsten in het land. Bovendien kunnen corporatiemedewerkers zelf een onderwerp indienen, die we vervolgens in de nieuwsbrief kunnen behandelen.
Hoe: Je kunt je aanmelden voor deze informatieve nieuwsbrief door je e-mailadres aan ons door te geven.

Toegang kennisbank
Voor wie: Alle medewerkers van de aangesloten corporaties die juridische informatie nodig hebben.
Waarvoor: Voor allerlei vragen en onderwerpen die spelen binnen de corporatiesector. Dat kan variëren van het gebruik van voorbeeldbrieven tot een helpende (juridische) hand bij overlast. De kennisbank wordt structureel up-to-date gehouden.
Hoe: Via de knoppen in het hoofdmenu kun je in verschillende categorieën zoeken. Ben je op zoek naar een specifiek antwoord? Vul dan jouw trefwoorden in in de zoekbalk. Je kunt eventueel ook een topic starten op het discussieboard of chatten met (een van) onze juridische medewerkers.

Jaarlijkse bijeenkomst
Voor wie: Alle medewerkers van de corporaties die lid zijn van het JCP kunnen zich aanmelden.
Waarvoor: Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst bespreken we actuele zaken in de praktijk van de woningcorporatie. Ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving zijn daar een groot onderdeel van. Daarnaast willen we de deelnemers graag praktische informatie meegeven. Het doel is naast het delen van kennis ook het in contact brengen van corporatiemedewerkers om samen de krachten te bundelen of elkaar te ondersteunen.
Hoe: Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Kwartaalrapportage
Voor wie: Alle corporaties die lid zijn van het JCP.
Waarvoor: De contactpersoon van de corporatie ontvangt van ons een terugkoppeling van de vraagstukken die wij in behandeling hebben genomen. Deze informatie wordt verwerkt in een kwartaalrapportage. Deze rapportage kan uiteraard als input of onderbouwing dienen voor de accountant over lopende zaken. Daarnaast biedt de kwartaalrapportage een overzicht over mogelijke trainingen die het JCP kan aanbieden (indien vaak vergelijkbare vragen worden gesteld).

Door middel van een jaarlijkse evaluatie zorgen we voor een scherpe en optimale samenwerking. Doordat we altijd bezig zijn met de kwaliteit van onze dienstverlening horen we ook graag jullie ervaringen/bevindingen.